Alles over Gent

Hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen

Eten & Drinken

Restaurants, Terrassen en Cafés in Gent

Als je opzoek bent naar een restaurant, terras of een café in Gent kun je er hier een aantal vinden die misschien wel in je smaak vallen

Otomat: Bij Otomat vindt je kwalitatieve en originele pizza’s in een Urban interieur. Wat wil je nog meer?

Crêpes Atelier: Een goede crêpe is nooit verkeerd, en de beste vindt je bij crêpes atelier. Je hebt ze zowel zoet als hartig.

Oh my Poké: Ook helemaal fan van Pokébowls (een soort sushi-salade)? Dan moet je aanschuiven bij Oh My Poké voor een lichte maaltijd.

Holy Guacamoly: De grappige naam geeft het al weg, maar hier wordt Mexicaans eten geserveerd. Het is een Mexicaans fast dining restaurant, waarbij je zelf je ingrediënten kunt kiezen.

Midtown Grill: Voor de beste steak van Gent ga je naar dit restaurant. Dit restaurant is ingericht in een jaren ’30-stijl.

Publiek: Bij deze moderne bistro willen foodies zeker gaan proeven tijdens een weekend Gent. Pure seizoensgebonden gerechten en ook open voor lunch.

Wald: Van ontbijt tot lunch en koffie is deze biologische hotspot (met veel opties voor vega’s!) in de multiculturele Dampoortwijk een adres om niet te missen.

Superette: In het weekend beroemd om de brunch, maar eigenlijk iedere dag een aanrader om goed te eten in een New York-style sfeer.

Full Circle Coffee: Bij deze koffiebar is alles volledig plant based en dus drink je hier je cappuccino met havermelk in plaats van koemelk.

Café VenTura: Op de vrijdagmarkt is dit relax plek om aan het eind van de dag een apero te doen met een lekker plankje charcuterie en kaas.

Mémé Gusta: Deze lokale favoriet is een aanrader voor (een uitgebreide) lunch tijdens het winkelen, maar ook ‘s avonds eet je hier gerechten uit grootmoeders tijd in een modern(er) jasje.

Alice: Alice is gevestigd in een prachtig herenhuis in Onderbergen. Je kunt hier ontzettend leuk ontbijten: maar je kan er ook lunchen of een taartje eten in de namiddag. De Franse stijl van de zaak zorgt voor een gezellige en unieke sfeer.

Madam Bakster: Deze hotspots is een must-visit op de upcoming Brabantdam voor ontbijt, lunch, zoetigheden en meer van biologische ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen.

Het Spijker: Dit typisch Gentse café bevindt zich vlak bij het historische centrum. In de winter is het zalig onderuitzakken in de banken op de bovenverdieping en in de zomer kun je de hele middag vertoeven op het terras met een Belgisch biertje.

Marijn Coertjens: Chocolatier Marijn Coertjens creëert pralines met verrassende smaakcombinaties die er ook nog eens mooi uitzien. ‘De giraf’ is zeker een aanrader, een heerlijke praline met witte chocolade en citroengelei.

De Gekroonde Hoofden: In dit restaurant eet je de allerbeste ribbetjes van Gent en het is echt een begrip geworden in de stad.

Be O Versbar: Achter in deze versmarkt zit een lunchcafé waar van niet meer te verkopen ingrediënten de lekkerste gerechten gemaakt worden.